Porozumění matematice - Trávníček, Stanislav (Matematika–Fyzika–Informatika, 2015)
V předloženém článku se pojednává o významu porozumění matematice. Pro žáky je porozumění velmi důležité, aby byli schopni si pomocí svých dílčích znalosti postupně vytvářet ve svých myslích svou vlastní matematiku. Na příkladu některých základních geometrických pojmů se ukazují místa, kde mohou mít žáci s porozuměním problémy.