Bobřík učí informatiku (3. díl seriálu – Algoritmické úlohy) - Lessner, Daniel; Vaníček, Jiří (Matematika–Fyzika–Informatika, 2014)
Článek je třetím dílem seriálu článků, popularizujících informatiku na středoškolské úrovni. Informatické soutěže typu Bebras (v češtině pod názvem Bobřík informatiky) představují množinu rozmanitých informatických úloh určené pro středoškolské učitele a studenty. Ve třetím díle seriálu budou představeny algoritmické úlohy.