Slovní úlohy na využití absolutních hodnot - Novák, Jakub (Matematika–Fyzika–Informatika, 2025)
Jedním z nástrojů, kterými může učitel matematiky motivovat v hodině své žáky, je vhodně zvolená slovní úloha s reálným kontextem. V tomto článku představíme dvě takové úlohy na využití funkcí s absolutními hodnotami. Jedna z prezentovaných úloh je navíc zajímavá také otevřeností svého řešení.