Objavovanie na hodinách matematiky I - Stáňa, Matúš (Matematika–Fyzika–Informatika, 2025)
Článok ponúka konkrétne zadania úloh, ktoré môže učiteľ na základnej či strednej škole využiť pri vyučovaní matematiky, ak chce aplikovať konštruktivistické metódy. Autor uvádza aj svoje skúsenosti s riešením týchto problémov priamo so žiakmi. Úlohy sú z problematiky teórie grafov, ktorú autor odporúča ako vhodnú oblasť pre žiacke objavovanie na matematike.