Trojboký jehlan nebo čtyřstěn? - Leischner, Pavel (Matematika–Fyzika–Informatika, 2025)
Trojboký jehlan obvykle vnímáme ve standardní poloze s podstavou ve vodorovné rovině. Totéž těleso označované jako čtyřstěn představuje nástroj vhodný k rozvoji prostorové představivosti. Článek seznamuje s dynamickou definicí a dynamickým modelem čtyřstěnu, a potom popisuje základní analogie mezi trojúhelníkem a čtyřstěnem.