Stereometrická analogie úlohy o čtyřech tečných kružnicích v trojúhelníku - Polák, Josef (Matematika–Fyzika–Informatika, 2025)
V úvodní části článku jsou připomenuty a objasněny pojmy heuristických strategií řešení matematických úloh a speciálně strategie analogie s efektivním využitím při řešení analogických planimetrických a stereometrických úloh. Hlavní částí článku a jeho cílem je užití strategie analogie při formulaci a řešení stereometrické úlohy analogické k planimetrické úloze o čtyřech tečných kružnicích v trojúhelníku.