Hrajme si i hlavou - Česáková, Jana; Křížová, Michaela (Matematika–Fyzika–Informatika, 2014)
„Hrajme si i hlavou“ je popularizační akce Katedry fyziky PřF UHK, která je zaměřena na přírodovědné disciplíny, obzvláště potom na fyziku.  Článek obsahuje popis akce a předkládá několik jednoduchých experimentů, které se objevily v roce 2013 na již 6. ročníku akce a které jsou snadno využitelné při výuce fyzika na ZŠ a SŠ.