Rozvíjení znalostí žáků pomocí GeoGebry - Robová, Jarmila (Matematika–Fyzika–Informatika, 2024)
Příspěvek je zaměřen na aktivní objevování nových poznatků žáky s pomocí programu GeoGebra. Jsou zde uvedeny čtyři konkrétní ilustrace doplněné metodickými poznámkami. Dvě z nich jsou věnovány vlastnostem grafů lineárních a kvadratických funkcí, další dvě ilustrace se zabývají hledáním množin bodů dané vlastnosti v rovině – Thaletovy kružnice a množiny bodů, z nichž je daná úsečka vidět pod daným úhlem.