Výuka tématu inflace - Helus, Jiří (Matematika–Fyzika–Informatika, 2023)
Článek popisuje výuku tématu inflace včetně praktické (početní) části. Výuka je koncipována metodou trojfázového modelu učení (E-U-R). V každé části je zmíněno několik technik, které učitel může při výuce využít. Článek nabízí i možnost rozšíření učiva o příčiny a dopady inflace. Příklady jsou odstupňované podle obtížnosti, počáteční z nich mají více variant k procvičení. Autor v článku zmiňuje zkušenosti z vlastní výuky včetně reakcí žáků na některé otázky.