Malfattiho problém a jeho řešení - Polák, Josef (Matematika–Fyzika–Informatika, 2023)
V článku je stručně popsána historie řešení Malfattiho problému. Hlavní část článku obsahuje základní fáze postupu řešení s odvozením podmínek, za nichž v daném trojúhelníku je řešení vyjádřeno jednou nebo druhou konfigurací trojice kruhů s maximálním součtem obsahů.