Supersonicman – jeden projekt v rámci medzipredmetových vzťahov informatiky a fyziky - Beňačka, Ján (Matematika–Fyzika–Informatika, 2013)
Článok prezentuje model pádu človeka vo vzduchu, ktorého účelom je zistiť, či je možné pri páde dosiahnuť nadzvukovú rýchlosť. Model je založený na numerickom riešení pohybovej rovnice Eulerovou metódou v Exceli. Princíp riešenia a jeho implementácia sú ľahko pochopiteľné už na úrovni gymnázia. Programovanie nie je použité. Študenti pri vytváraní modelu získajú nové zručnosti v práci s tabuľkovým kalkulátorom a nové vedomosti z danej problematiky.