Úlohy z mechaniky v letošním ročníku Výfuku - Bartáková, Veronika; Šimová, Pavla (Matematika–Fyzika–Informatika, 2023)
Úlohy v korespondenčním semináři Výpočty fyzikálních úkolů, zkráceně Výfuk, jsou připraveny na míru žákům druhého stupně základních škol tím způsobem, aby zaujaly své řešitele a přiblížily jim fyziku a matematiku v celé jejich kráse. V tomto článku se tedy podíváme na to, na jaké zajímavé úlohy z oblasti mechaniky mohli řešitelé v letošním ročníku zatím narazit.