Školní generátor TTL a synchronizační obvod - Adámek, Petr; Tesař, Jiří (Matematika–Fyzika–Informatika, 2014)
Příspěvek se zabývá návrhem konstrukce TTL generátoru, který je vhodný jednak k aplikaci ve fyzikálním nebo oborově blízkém praktiku, případně při fyzikálních experimentech. Konstrukce generátoru je natolik jednoduchá a nákladově nenáročná, že je možné ji realizovat i přímo ve výuce odborných předmětů. Další částí příspěvku je návrh konstrukce zpožďovacího a spouštěcího obvodu, „triggeru“ se stejným určením do vzdělávacího procesu, který je též velmi jednoduchý a materiálově nenáročný a dosahuje vynikajících parametrů. Článek rovněž nabízí několik námětů na konkrétní užití generátoru a časovacího a  spouštěcího obvodu při výuce fyziky a příbuzných oborů na ZŠ a vyšších stupních škol.