O úloze ze 43. ročníku Matematické olympiády - Leischner, Pavel (Matematika–Fyzika–Informatika, 2023)
Autorské řešení geometrické úlohy MO 43 A-S-2 bylo neúplné, po soutěži nastaly problémy s jeho doplněním. Článek zmiňuje historii těchto událostí a uvádí dvě poměrně jednoduchá řešení úlohy. První z nich převádí úlohu na konstrukci tečen z bodu k hyperbole. Druhé využívá metodu obsahů a je postaveno na poznatcích z prvního ročníku střední školy.