Matematický klokan II - Nocar, David; Vaněk, Vladimír (Matematika–Fyzika–Informatika, 2023)
Všem zájemcům o matematické soutěže nabízíme sérii článků, které se věnují jednotlivým kategoriím soutěže Matematický klokan. V tomto článku naleznou úplná řešení vybraných úloh kategorie Kadet, která je určena žákům 8. a 9. ročníků základní školy a 3. a 4. ročníkům osmiletých gymnázií. U konkrétních úloh nabízíme vždy několik způsobů řešení.