K učebnici MECHANIKA pro gymnázia - Svoboda, Emanuel (Matematika–Fyzika–Informatika, 2014)
Informace o pátém přepracovaném vydání. Učebnice obsahuje učivo odpovídající požadavkům RVP pro gymnázia. Přiložené CD obsahuje rozšiřující učivo, cvičení, historické poznámky, slovník fyzikálních pojmů, animace, video a literaturu.