Několik poznámek k učivu o Sluneční soustavě - Šlégrová, Leontýna; Šlégr, Jan (Matematika–Fyzika–Informatika, 2022)
Výuka tématu Sluneční soustavy na střední škole není v žádném případě jednoduchá. Na jedné straně existuje celá řada rozličných terminologických nejasností, na straně druhé výuka často sklouzává k memorování různých izolovaných faktů, které lze během několika málo sekund najít na Internetu. V tomto článku jednak přinášíme shrnutí důležitých faktů o rozdělení těles ve Sluneční soustavě, které v minulosti prošlo turbulentním vývojem, jednak ukázky několika typových úloh, pomocí kterých lze podpořit výuku tématu Sluneční soustavy.