Tři speciální body ležící na jedné přímce IV - Zhouf, Jaroslav (Matematika–Fyzika–Informatika, 2022)
Čtvrté pokračování tematiky o trojicích bodů, které leží na téže přímce, je obsahem tohoto článku. Jsou zde uvedeny některé další zajímavé trojice bodů. I zde se opíráme především o dvě základní věty – větu Menelaova a větu Cèvovu.