Grafy relací - Hrubý, Dag (Matematika–Fyzika–Informatika, 2022)
Článek je věnován binárním relacím. Jsou studovány grafy relací typu |y| = f(x), kde y = f(x) je jistá elementární funkce. Pozornost je dále věnována užití grafů relací při řešení soustav dvou rovnic o dvou neznámých v oboru reálných čísel. Na závěr je uvedeno několik úloh k procvičení dané problematiky.