Souvislosti v matematice - Trávníček, Stanislav (Matematika–Fyzika–Informatika, 2014)
Jestliže učitel matematiky dostatečně nepromýšlí svou výuku, může se stát, že jeho studenti sice zvládnou různé části matematiky, ale uniknou jim významné souvislosti. Máme-li však řešit praktické problémy prostředky matematického modelování, musíme vidět matematiku jako jeden celek. Článek přináší k tomuto problému bohatý materiál.