Matematický klokan pro žáky základních škol I - Nocar, David; Vaněk, Vladimír (Matematika–Fyzika–Informatika, 2022)
Všem zájemcům o matematické soutěže nabízíme sérii článků, které se věnují jednotlivým kategoriím soutěže Matematický klokan. V tomto článku naleznou úplná řešení vybraných úloh kategorie Benjamín, která je určena žákům 6. a 7. ročníků základní školy a 1. a 2. ročníkům osmiletých gymnázií. U všech úloh nabízíme několik způsobů řešení.