Český úspěch na Mezinárodní fyzikální olympiádě 2012 - Vybíral, Bohumil; Kříž, Jan; Volf, Ivo (Matematika–Fyzika–Informatika, 2013)
Je pojednáno o české účasti na 43. Mezinárodní fyzikální olympiádě, konané v Estonsku ve dnech 15. až 24 července 2012. Českou republiku reprezentovalo pět studentů, kteří zde získali čtyři stříbrné medaile a jednu bronzovou medaili. Článek obsahuje informace o programu a úlohách a výsledcích této světové soutěže.