Tři speciální body ležící na jedné přímce III - Zhouf, Jaroslav (Matematika–Fyzika–Informatika, 2022)
Tento článek navazuje na předchozí dva články. Zde jsou prezentovány další zajímavé trojice bodů, které leží na téže přímce. Podobně jako ve druhém, tj. předchozím článku se budeme opírat o dvě věty – větu Menelaova a větu Cèvovu.