Úlohy z termiky pro fyzikální olympioniky (2) - Kabrhel, Pavel; Volf, Ivo (Matematika–Fyzika–Informatika, 2014)
Fyzikální úlohy z termiky lze zadávat v rámci Fyzikální olympiády jednak soutěžícím v kategoriích E, F, jednak pro středoškolské kategorie soutěžícím v kategoriích C, B. Úlohy v tomto článku se týkají především využívání zdrojů tepla. Článek představuje další sérii několika zajímavých úloh, obtížnějších než jsou ty, jež jsou zadávány běžně ve školních vyučovacích hodinách.