Aplikační úlohy z geometrie - Hromadová, Jana (Matematika–Fyzika–Informatika, 2013)
Na Katedře didaktiky matematiky MFF UK v Praze vzniká sbírka aplikačních úloh1 z matematiky. Cílem tohoto článku je představit několik úloh z kapitoly, která se bude věnovat geometrii. Článek navazuje na dva příspěvky uveřejněné v časopisu MFI zaměřené na tematiku lineárních a kvadratických funkcí, rovnic a nerovnic.