Experiment v učivu o kmitání elektromagnetického oscilátoru - Lepil, Oldřich; Látal, František (Matematika–Fyzika–Informatika, 2013)
Výklad kmitání elektromagnetického oscilátoru se často opírá o analogické děje v mechanických oscilátorech, které se snadno demonstrují. Příspěvek ukáže, jak moderní výukové technologie umožňují stejně snadno a jednoduchými prostředky demonstrovat děje v elektromagnetickém oscilátoru a experiment může být i východiskem počítačového modelu.