Demonstrujeme teplotní vodivost - Erhart, Jiří; Desenský, Petr (Matematika–Fyzika–Informatika, 2013)
Článek podává přehled jevů spojených s tepelnou a teplotní vodivostí látek. Jednoduchým postupem je odhadnuta dotyková teplota při kontaktu ruky s povrchem materiálu a je představena interaktivní nástěnka k demonstraci rozdílné dotykové teploty látek.