Katalogizace knih pro knihovní systém pomocí otevřených dat - Zíka, Miroslav (Matematika–Fyzika–Informatika, 2021)
V článku je čtenáři představena automatizace knihoven a digitalizace knihovních záznamů na příkladu implementace webového katalogu pro knihovnu v Mladém Smolivci. Ten vznikal jako alternativní poskytnutí služeb veřejnosti během ochranných opatření, během nichž byly knihovní služby značně omezeny. V textu bude znázorněno využití otevřených dat za účelem zefektivnění evidence knih i s částečnými skripty pro komunikaci s příslušnými webovými službami.