Tři speciální body ležící na jedné přímce II - Zhouf, Jaroslav (Matematika–Fyzika–Informatika, 2021)
Článek tematicky pokračuje prezentací zajímavých trojic bodů, které leží na jedné přímce. Zde jsou představeny dvě důležité věty, které pomáhají tvrzení o trojicích kolineárních bodů dokázat, a sice Menelaova a Cèvova věta. Pomocí nich jsou dokázána některá tvrzení z předchozího článku, ale i další nová tvrzení o kolinearitě bodů.