Tři speciální body ležící na jedné přímce I - Zhouf, Jaroslav (Matematika–Fyzika–Informatika, 2021)
Úkolem tohoto a následujících článků je poukázat na některé významné trojice bodu v rovině, které leží na jedné přímce. Takovou trojicí bodů v trojúhelníku je např. jeho vrchol, střed jeho protilehlé strany a jeho těžiště. V tomto článku začneme právě uvedeným případem. V dalších článcích uvedeme další trojice takových bodů.