Egyptské násobení - Chajda, Ivan (Matematika–Fyzika–Informatika, 2021)
V příspěvku je ukázán algoritmus násobení přirozených čísel a, b založený na postupném sčítání násobků čísla a s mocninami 2, nepřesahujících číslo b. Takový algoritmus je mnohem úspornější než postupné sčítání b - 1 součtů čísla a, a na rozdíl od klasického násobení, není potřeba používat násobilku.