Strojové učení a deep learning - Osička, Petr (Matematika–Fyzika–Informatika, 2021)
V článku se budeme nejdříve zabývat strojovým učením obecně. Uvedeme, jaké typy úloh lze pomocí strojového učení řešit, a na jaké problémy přitom můžeme narazit. Krátce představíme i dva konkrétní příklady metod strojového učení – lineární regresi a rozhodovací stromy. Nakonec popíšeme jednu metodu strojového učení, kterou můžeme zařadit do deep learning a na ní ukážeme, v čem je deep learning v rámci strojového učení specifický.