Výsledky českých žáků v šetření TIMSS 2019 - Mandíková, Dana; Tomášek, Vladislav (Matematika–Fyzika–Informatika, 2021)
Článek podává základní informaci o celkových výsledcích českých žáků v matematice a přírodovědě v šetření TIMSS 2019 a o jejich časovém vývoji. Připojeny jsou i některé postřehy z dotazníkového šetření týkající se podmínek a průběhu výuky na českých školách a vztahu žáků k matematice a přírodovědě.