Čtyři důkazy Heronova vzorce - Blažek, Jiří (Matematika–Fyzika–Informatika, 2021)
Heronův vzorec nepatří mezi standardní středoškolskou látkou. Rutinní středoškolské úlohy neposkytují příliš možností pro přímé využití tohoto vzorce, ve výuce se tudíž ani nedokazuje. V předloženém příspěvku jsou však uvedena čtyři zajímavá odvození Heronova vzorce, jedno algebraické a tři geometrická.