Optimalizační problémy a aproximační algoritmy - Osička, Petr (Matematika–Fyzika–Informatika, 2020)
Při řešení optimalizačního problému máme nalézt objekt s nejlepší cenou. Pro některé problémy to umíme udělat efektivním algoritmem, u jiných se musíme spokojit s řešením přibližným. V článku na příkladech vysvětlíme obě tyto možnosti.