O mincích a invariantech - Spíchal, Luděk (Matematika–Fyzika–Informatika, 2020)
Článek zmiňuje jednu zajímavou úlohu s mincemi, k jejímuž řešení využívá pojem invariantu. K řešení samotného problému dostačují základní znalosti nekonečných řad, úlohu je tedy možné zařadit na středoškolské úrovni. Internetový zdroj, ze kterého úloha pochází, nabízí další zajímavé a poměrně různorodé problémy a náměty.