Hodnotiace prostriedky na formatívne hodnotenie vo vyučovaní matematiky - Lukáč, Stanislav (Matematika–Fyzika–Informatika, 2020)
Snahy o aktívne zapojenie žiaka do vzdelávacieho procesu a prispôsobenie učenia schopnostiam žiakov vedú aj k hľadaniu a uplatňovaniu nových foriem hodnotenia. Formatívne hodnotenie možno charakterizovať ako súbor procesov využívajúcich rôzne stratégie hodnotenia na zhromažďovanie informácií o učení žiakov a ich využitie na prijímanie rozhodnutí pre usmerňovanie a prispôsobovanie ďalšej výučby potrebám a schopnostiam žiakov. V článku sú predstavené rôzne prostriedky na aplikovanie formatívneho hodnotenia vo vyučovaní matematiky a opísané skúsenosti a odporúčania z využitia vybraných hodnotiacich prostriedkov v školskej praxi.