Reprodukční potenciál aneb když se hraboš přemnoží - Spíchal, Luděk (Matematika–Fyzika–Informatika, 2020)
Článek se zabývá reprodukčním potenciálem zvířat. Jeho cílem bylo popsat uvedené téma pomocí matematických prostředků dostupných žákům našich středních škol. Dosažené výsledky jsou prezentovány na třech typech volně žijících zvířat (hraboš polní, prase divoké a vlk obecný).