Úlohy inspirované origami - Beldík, Libor; Přibyl, Jiří (Matematika–Fyzika–Informatika, 2020)
Tento článek předkládá několik geometrických úloh, které vznikly během několika hodin výuky matematiky na střední škole, při nichž bylo využito origami. Naše zkušenost ukazuje, že využití origami při výuce může přinést studentům užitek v podobě lepšího pochopení některých pojmů. Origami bývá zdrojem neobvyklých geometrických úloh a dává studentům možnost vidět matematiku v jiném kontextu.