Polynomicko-exponenciální diofantovské rovnice - Riemel, Tomáš; Švrček, Jaroslav (Matematika–Fyzika–Informatika, 2020)
Hlavním cílem příspěvku je prezentace metody faktorizace při řešení diofantovských rovnic uvedeného typu. Článek je určen především těm učitelům matematiky, kteří pracují s matematicky nadanými žáky na středních školách.