Sbírka úloh z fyziky pro základní školy a víceletá gymnázia aneb Fyzikální nápadník v novém kabátě - Mandíková, Dana; Karásková, Vlasta (Matematika–Fyzika–Informatika, 2019)
Článek podává informaci o nově vydané sbírce úloh z fyziky pro základní školy a nižší stupeň gymnázií. Seznamuje čtenáře se záměry autorek, typy úloh a tématy obsaženými ve sbírce. Uvedeny jsou i ukázky úloh.