Videoexperimenty jako motivační prvek ve výuce fyziky - Kufová, Anna; Kodejška, Čeněk (Matematika–Fyzika–Informatika, 2019)
Tato práce se zabývá popisem několika videoexperimentů, které mohou sloužit učitelům fyziky základních i středních škol jako motivační prvek v úvodu vyučovací hodiny. Obsahem experimenty pokrývají oblast mechaniky a akustiky. Délka jednotlivých šotů je v průměru cca 7-10 minut. Videoexperimenty byly natočeny v rámci bakalářské práce na Katedře experimentální fyziky Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého v Olomouci.