Podpora informatického myšlení s využitím Lego robotů - Frank, Filip; Frank, Jan (Matematika–Fyzika–Informatika, 2019)
Informatické myšlení je poslední dobou velmi diskutovaný pojem. Existuje mnoho definic, co to informatické myšlení je, ale už existuje méně způsobů, jak informatické myšlení rozvíjet na školách. V článku vám představujeme metodiku, která podporuje rozvoj informatického myšlení pomocí Lego robotů. Metodika podporuje rozvoj informatického myšlení, jak jej popisují Wing a Wangová. Metodiku jsme otestovali a analyzovali a nyní tedy víme, které části je potřeba upravit, a které je možné prakticky okamžitě použít.