Návrh pracovného listu k apletu na zákony zachovania energie - Gibová, Zuzana (Matematika–Fyzika–Informatika, 2018)
Aplety sú vhodným vyučovacím prostriedkom, pomocou ktorého sa výučba stáva atraktívnejšou a názornejšou. Aby výučba s apletmi bola efektívna, je vhodné k apletom vytvoriť pracovný list, ktorý by obsahoval inštrukcie k používaniu apletov a otázky a úlohy pomocou ktorých žiaci pochopia demonštrované javy. Článok prezentuje pracovný list vytvorený k apletu demonštrujúceho zákony zachovania energie.