České stopy v Matematickém klokanovi - Vaněk, Vladimír; Calábek, Pavel; Nocar, David (Matematika–Fyzika–Informatika, 2018)
Článek nabízí vhled do vzniku a historického vývoje jedné z nejvýznamnějších celosvětových matematických soutěží, jednu kapitolu věnuje historii a organizaci českého Matematického klokana. Stěžejní část článku představují některé úlohy, jimiž čeští autoři obohatili mezinárodní soutěžní zadání.