Projektové vyučování v informatice - Tkáčová, Zuzana (Matematika–Fyzika–Informatika, 2018)
Žákovské projekty tvoří stabilní součást vyučování informatiky, často jsou to však různé podoby žákovských referátů, grafických či multimediálních prací, které se však mylně zaměňují s projektovým vyučováním. Projektová výuka má svá specifika, na která by měl učitel myslet už při jejím plánování a přizpůsobit jim všechny učební činnosti žáků na vyučování. V článku si představíme základní charakteristiky a prvky projektového vyučování a ukážeme si jejich implementaci v praxi na příkladu projektového vyučování věnovaného programování mobilních aplikací pro práci se zvuky.