Využití Khan Academy pro zadávání a hodnocení domácích úkolů - Vančura, Jiří (Matematika–Fyzika–Informatika, 2018)
V tomto článku popisujeme možnost využití Khan Academy pro podporu výuky matematiky na střední škole. Na Gymnáziu Přípotoční v Praze 10 pravidelně zadáváme žákům domácí úkoly přes Khan Academy a jejich práci známkujeme. V článku popisujeme výhody i nevýhody tohoto přístupu v souvislosti se současnými didaktickými poznatky. Na závěr uvádíme několik praktických zkušeností, které jsme za dobu používání Khan Academy nabyli. V úvodu článku také přehledově uvádíme čtyři další online nástroje, které mohou podpořit výuku matematiky podobně jako Khan Academy.