50 let Mezinárodní fyzikální olympiády (1967–2017) - Polma, Richard (Matematika–Fyzika–Informatika, 2018)
Článek sumarizuje kompletní statistiku účastí Československa, resp. České republiky na Mezinárodní fyzikální olympiádě (IPhO) v letech 1967–2017. Stručně pojednává o její historii, dosažených výsledcích našich reprezentantů a jejich středních školách v ČR. Uvádí též pár příkladů uplatnění bývalých účastníků v praxi.