Praemium Bohemiae 2017 ve zlatě - Vybíral, Bohumil; Kříž, Jan (Matematika–Fyzika–Informatika, 2018)
Článek pojednává o prestižních cenách Praemium Bohemiae, které uděluje rodinná Nadace Bohuslava Jana Horáčka Českému ráji. Ceny získávají čeští medailisté z mezinárodních přírodovědných olympiád s celosvětovou účastí ve fyzice, chemii, biologii, matematice, informatice a astronomii s astrofyzikou. Za rok 2017 udělila 24 těchto cen za zisk 4 zlatých, 9 stříbrných a 11 bronzových medailí a 3 mimořádné ceny zlatému týmu na evropské přírodovědné soutěži EUSO. Studenti získali kromě medailí a diplomů ceny v celkové výši 620 tisíc Kč.