Zkoumáme ohřívání a chladnutí - Mandíková, Dana (Matematika–Fyzika–Informatika, 2018)
Článek se věnuje některým miskoncepcím žáků z oblasti termiky spojeným s chladnutím a ohříváním látek. Vychází z širšího výzkumu provedeného u českých středoškoláků. Nabízí také experimentální aktivity, které mohou pomoci zjištěné miskoncepce odbourávat.